Idun har lansert den nye og sukkerfrie varianten av sin klassiske ketchup. Jeg har egentlig bare ett eneste spørsmål.

Hvorfor kutter de ikke bare ut originalen og fortsetter med den sukkerfrie?

Den smaker helt likt (helt sant!), den er sukkerfri og dermed sunnere enn storebroren – selv for de som ikke har sukkersyke eller sukkerintoleranse og den er ellers ganske lik den andre ketchupen.

Produktansvarlig i Stabburet, Magnus Tollefsen, har dette å si om sukkerfri-ketchupen:

«Mange har et økt fokus på inntak av sukker, og foreldre flest er opptatt av barnas matvaner. Vi synes derfor det var riktig å gi dem som ønsker det et sukkerfritt alternativ, sier Tollefsen.

I utviklingen av det nye produktet har vært lagt stor vekt på at at smaken skal være like god som den originale Idun tomatketchup.
 – Ketchup skal fortsatt være en smakssetter. For å oppnå samme gode smak og konsistens har sukkeret blitt erstattet med sukralose, sier Tollefsen.»

Jeg finner derfor ingen som helst grunn til å fortsette med den gamle ketchupen. Jeg spiser ketchup ca. 3 ganger i året, hvorav en er 17.mai, men heretter blir det kun den sukkerfrie.

Hvis man på død og liv må ha ketchup, liksom… og det smaker likt……