Jeg er som kjent den lykkelige eier av to vakre guttepuser, som jeg forguder og fotograferer usannsynlig ofte. Igår åpnet Norges første Maxi Zoo – forretning i Tønsberg, og jeg kastet meg i bilen for å gå til innkjøp av topp-produkter til mine to skatter. Kastrerte katter skal som kjent for katteeiere ikke har for stort inntak av salt. Og siden vi går våren i møte og vinterpelsen skal kløs av, tenkte jeg å investere i litt fôr som ville gi pelsen litt bedre forutsetninger for å bli ren og blank. Samtidig som jeg trålet hyllene etter kvalitetsfôr, kom jeg opp med idéen om å teste hva gutta ville foretrekke. De er jo ikke som oss, materialistiske og fine på det, og som streber etter merkevarer og trender..

Derfor fikk de servert to like porsjoner av følgende merker:

Royal Canin Beauty & care 32.

Pris: 49,- for 400 gram.

(Skal bidra til blank pels, hjelpe håravfall ved våren og minske oppkomst av hårballer)

Smart

Pris: 19,90 for 1 kg.

(fåes i dagligvare)

Jeg testet selvsagt en og en katt, slik at ikke den ene gav plassen til den andre uten å oppdage begge variantene. Balder var først ut, og han luktet seg lett frem til sin favoritt. Overlegen seier til Royal Canin, ettersom hver eneste bit ble fortært og katten pent satte seg ned og hintet om mer.

Chino er et usannsynlig matvrak, og jeg tenkte derfor at filosofien om «bare det er mat, så er det greit» ville være sterkt gjeldende hos han. Feil. Også han valgte umiddelbart (etter å ha sondert litt) Royal Canin.

Siden katter ikke vet på forhånd hva prisen er og har sine påbegynte fordommer, kan kanskje denne testen med sikkerhet bekrefte at «man får det man betaler for»?

Konklusjonen er ihvertfall at det dyreste merket har helt tydelig en bedre smak og lukt, og appellerer i stor grad til kastrerte hannkatter. 😀 På den måten kan jeg vel kanskje kalle dette kvalitetskontroll…?

Reklamer