Man våkner (bank i bordet, og takk og lov for det) hver morgen. Som regel til samme forbaskede ringetone – som selv om den skjærer gjennom marg og bein aldri blir byttet ut fordi man om kvelden glemmer hvor ille det faktisk er når den ringer.

Etter den forutsigbare frokosten bærer det i bilen på vei til jobb. På radioen uler Alejandro ut om at bare morgendagen vet og man irriterer seg over at denne låta alltid har spilletid i minuttene man er i bilen. På vei inn til parkeringsplassen, blir man vinket inn av Onkel Politi som bestemt mener man er en komplett fare for miljø og medmennesker dersom man tar av beltet på vei inn på jobbens parkering. Både han og Staten synes det er på sin plass å flå oppofrende borgere og ønsker «ha en fin dag på jobb» mens en mental og sterkt gjeldende Dra Til Helvete-finger regjerer i hodet.

Til en forandring har værgudene ansett oss jordboere som noen stakkars folk og forbarmet seg over oss med sol. På jobb er det straks litt lettere når D-vitaminene merkbart trenger inn gjennom huden.

Å handle er alltid verdt sitt eget kapittel. Man kan være så rask og målrettet man bare makter, men køen man stiller seg i er alltid feil. Enten er kassapersonen totalt blottet for sidesyn og lar derfor køen vokse seg større enn en kobra på speed, eller så er Middelaldrende Madam så opptatt av å få med Trumf’en at resten av verden blir satt på hodet for å oppnå hennes himmelsvevende drama. Tilbudene man skal ha er alltid utilgjengelige, og personen foran i køen har alltid klart å plukke med seg en vare ingen i betjeningen har sett eller hørt om.

Så kommer man hjem og oppdager at tacosausen ikke fikk lokk på seg etter bruk, og bananen som var overmoden for 3 dager siden ligger ved siden av og fostrer opp småfluer som lever livets glade dager over hele kjøkkenbordet.

Når man skal bruke komfyren er det selvsagt opplagt at man glemmer å ta ut langpannene og i farten også glemmer at de sist ble brukt til å steke kyllingvinger i. Det positive er jo at man får testet røykvarsleren.

… det er helg nå.

Takk og pris.

Lyttetrang:
Nina Simone – Here Comes The Sun

Reklamer