Jeg snakker selvsagt om årets sesong av Idol, den verste sesongen i manns minne.

Igår ble den langt over gjennomsnittet talentfulle Åste H. Sem sendt ut av konkurransen. Hvorfor?
Fordi det er «seerne som bestemmer» – og seerne er 15 år gamle jenter med glødende kontantkort som klipper ut bilder av Bjørn Johan i Se & Hør.

Det kom frem at TV2 har hatt rot i stemmeregistreringen.
Oj, hvilken overraskelse!
Som om ikke hele Idol-konseptet er fullstendig korrupt og kjøpt og betalt. Det spiller ingen rolle om kontantkortene gløder eller hvem vi heier på.

Dette er utenfor våre hender.

Det mest glitrende eksemplet av dem alle er «Skal vi danse?». Årets vinner Tshawe Baqva var desidert en forrykende danser. Uten tvil.
Men hei…! Var det ikke noen som kanskje ikke hadde noe der å gjøre?

To set the record straight: Jeg ser poenget med å ha en ambassadør for det «unormale», vi trenger noen som kan åpne flere dører og lukke de rommene med fordommer.
Men folket er ikke der enda. Jeg har enda ikke møtt et menneske som synes Espen Esther Pirelli Benestad hadde noe i en dansekonkurranse å gjøre. Men mannen «danset» seg til en femteplass eller noe i den duren. Noe som forsåvidt virker temmelig suspekt tatt i betraktning hvilke tilbakemeldinger mannedamen fikk av dommerpanelet. Det er TV2 som har latt mennesket innta parketten, det er Tv2 som kontrollerer stemmene og det er Tv2 som sender programmet. Transe eller ei: enkelte tilbakemeldinger var tatt ut av sin mening.

Jeg tror Tv2 hadde et ambivalent forhold til seg selv.
Oh, nå skal vi være fordomsfrie og slippe en transe ut på parketten.
Oh, en mann i dameklær som danser, dette så ikke bra ut.

Hvorfor?

Host.
Korr….host…. upt.

Hvorfor jeg ser på det?

Fordi jeg elsker musikk og rytmer.
Men jeg liker ikke denne innpakkingen av kommersielt, kjøpt og betalt lureri.

Reklamer